Pizza cu rosii, busuioc si parmezan

Pizza cu rosii, busuioc si parmezan
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Pot spune ca acum ma potdeclara multumita de rezulatul obtinut. Si cei care au incercat-o mi-au dat nota de trecere. In sfarst am obtinut blatul pe care mi-l doream. In plus de asta este foarte usor de preparat. Dar acum ramane sa incercati si voi sa vedeti daca am avut dreptate.

Ingrediente blat:

400 g faïna”000″
1 jumatate cub drojdie proaspata/1 pliculet granulata
1 lingurita zahar
3 linguri ulei masline
200 ml apa
sare

Ingrediente topping:
1,5 kg rosii proaspete si bine coapte sau un bulion bun de casa
1 capatana usturoi
5 linguri ulei de masline
busuoic proaspat cat de mult, bineinteles puteti a adaugata orice combinatie de ierburi aromatice preferati

Mod preparare blat:

Tips –  Se poate adauga in aluat un galbenus de ou, obtinanad astfel prin coacere, un aluat de culoare aurie si o baza mai crocanta pentru pizza.
Blatul poate fi folosit atat pentru o pizza traditionala cat si pentru o pizza pufoasa.

Blat pizza subtire

  • Drojdia se dizolva in apa calduta. Se adauga un praf de sare, zaharul si uleiul de masline, se amesteca bine cu o lingura, se toarna faina. Nu trebuie sa va fie teama sa framantati aluatul cu mana, in felul acesta veti putea simti mai bine consistenta compozitiei.

poza 1

 

 

 

 

 

 

  •  Framantati bine aluatul, strangeti-l in forma de bila, presarati-l cu faina si puneti-l intr-un castron tapetat cu faina. Lasati-l circa 2 ore sa creasca, apoi impartiti-l in numarul de portii dorite. Eu l-am lasat intreg, sa se odihneasca pe planseta, pentru ca am copt pizza in tava de la cuptor.

poza 2

 

 

 

 

 

 

Pizza pufoasa

  • Se procedeaza la fel ca la aluatul de la pizza subtire, doar ca acesta se intinde intr-o foaie subtire de 1,2 cm, se aseaza intr-o tava, in care asezati hartie de copt  dupa care se  puneti toppingul si bagati pizza la cuptor. Nu uitati, blatul odata intins in tava, trebuie imediat uns cu ulei de masline, altfel se poate usca.

poza 3

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Spre deosebire de ceea ce am gasit scris in majoritatea retetelor, eu am pus blatul sa se coaca separat, doar uns cu ulei de masline intre 3-5 minute si abia dupa aceea am adaugat toppingul.
  • Am copt pizza in cuptorul electric preincins la 230° timp de 20 minute. Spre sfarsit, daca aveti posibilitatea reglati coacerea pe fundul tavii, pentru a va asigura ca blatul este bine copt.

Preparare topping pizza:

  • Intr-un wok am pus circa 150g ulei e masline, peste care am adaugat rosiile decojite, tatiate marunt, sare si piper dupa gust. Le-am lasat le foc pentru aproximativ 20 minute, iar spre sfarsit am adaugat usturoiul zdrobit, busoiocul maruntit, o combinatie de ierburi aromate. Lasati sa scada la foc potrivit pentru 15 minute, pentru a se mai ingrosa sucul de rosii. Branza motzarella sau parmezanul adaugati-le la sfarsit sa nu se arda.

poza 4

 

 

 

 

 

 

  • Intindeti toppingul pe blat, adaugati si celelalte condimente; puneti pizza in cuptor pentru 20-25 minute, in functie de cat de crocant/copt doriti blatul.

 

Comentarii