Negresa

Negresa
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Foarte rar mi se intampla sa rezist in fata unui desert de ciocolata, „negresa” este unul dintre aceste tentatii.
Va voi scrie aceasta reteta exact cum am preluat-o si eu intrucat mi s-a parut foarte usor de urmat.

Ingrediente negresa:poza 2

Crema : 1 pachet unt
4 cesti zahar
1 ceasca de lapte
50 g cacao
esenta de rom dupa gust

Blat: 4 galbenusuri
4 albusuri batute spuma
1 cana de nuci
1 praf de copt
3 cesti faina

Mod preparare negresa:

  • Se pun intr-o cratita toate ingredientele pentru crema si se fierb la foc protivit timp de 7 minute, se amesteca in continuu sa nu se lipeasca.
  • Se bat albusurile spuma, dupa care adauga galbenusurile, faina o presarati peste compozitie timp in care amestecati de jos in sus. Praful de copt inainte de a-l incorpora, stingeti-l cu putina zeama de lamaie.

poza 3

 

 

 

 

 

 

  • Amestecati trei sferturi din compozitia de crema cu toata compozitia de blat, se adauga nucile pisate si stafidele. Nu va sfiiti sa mai adaugati rom daca doriti.

poza 5

 

 

 

 

 

 

  • Intre timp incingeti cuptorul la 180°C, asezati hartie de copt intr-o tava si puneti prajitura la copt pentru circa 30 minute.
  • Dupa ce s-a copt lasati-o sa se raceasca dupa care turnati glazura (1 sfert din crema) de ciocolata pe desupra.

Credeti-ma, cu greu va veti opri!

poza 2

Comentarii