Tort cu blat de nuca, crema de vanilie si ciocolata

Tort cu blat de nuca, crema de vanilie si ciocolata
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Timp de preparare: 1h30minpoza11
Dificultate: medie
Pret total: 80 lei

Ingrediente blat– tava 26 cm:

8 albusuri
8 linguri de zahar
5 linguri de faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet
12 linguri de nuca macinata
2 plicuri de vanilie

Ingrediente crema:
8 galbenusuri
150 g unt la temperatura camerei
140 g zahar pudra
esenta de vanilie
3 linguri nuca macinata

Sirop:
200 ml apa
5 linguri de zahar
esenta de vanilie

Glazura:
100 g ciocolata de menaj
50 g frisca lichida
1 lingurita de nes

Modalitate preparare blat:

Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga treptat cate o lingura de zahar si bateti pana se formeaza o spuma lucioasa ca la bezea, apoi se adauga faina ametecand de jos in sus, sa nu se lase compozitia. La final adaugam zaharul vanilat, nuca si bicarbonatul stins.

poza 7

 

 

 

 

 

 

Asezam compozitia intr-o forma de copt ,in care punem in prealabil hartie de copt si o lasati in cuptorul incins la 180ยบ pana cand o testam cu scobitoarea si nu se mai lipeste.

poza 3

 

 

 

 

 

 

 

 

Preparare crema:

Se pun intr-un vas pe baie de aburi cele 8 galbenusuri impreuna cu zaharul pudra amestecand in continuu. Mare grija sa aveti ca fundul vasului sa nu atinga apa care fierbe dedesubt. Cand incepe sa se ingroase , sa fie de consistenta unei creme mai groase, inchidem focul si lasam la racit. Dupa aceea, untul moale il mixam bine si il incorporam cu galbenusurile, iar la final adaugam esenta de vanilile.

poza 6

 

 

 

 

 

 

Cum preparam siropul:

Se pune la fiert apa cu zaharul, iar cand acesta s-a topit adaugam esenta de vanilie si oprim focul.

Si acum glazura:

Se incalzeste frisca pana aproape de punctul de fierbere, moment in care adaugati ciocolata bucatele. Lasati-o pentru cateva minute sa se inmoanie, dupa care amestecati usor pana se omogenizeaza. La final adaugati si nesul.

poza 5

 

 

 

 

 

 

 

 

Blatul rece se taie in 3 parti pe care le insiropam bine si le umplem cu crema, dupa care acoperim cu glazura.

poza10

 

Comentarii