Tort cu blat de nuca si musse de ciocolata alba si neagra

Tort cu blat de nuca si musse de ciocolata alba si neagra
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Ingredinte blat:
Este un tort care la prima vedere poate parea destul de greu de facut datorita timpului mare de preparare, dar de fapt este o reteta simpla. Il puteti prepara pe parcursul chiar a mai multor zile fara nici o problema. Blatul intr-o zi, iar ulterior sa asezati cate un strat de musse.

Timp preparare:3-4h
Dficultate mica

Cantitatile sunt potrivite pentru o forma detasabila de 26 cm, astfel:

-200 g zahar
-300 miez nuca
-50g cacao
-1 pastaie vanilie/ 2 pliculete zahar vanilat
– 1 fiola esenta rom
– 1 praf de sarepa
– optional va recomand sa puneti o ceasca de visine din visinata fara samburi/ stafide

Mod preparare blat:

Toate ingredientele se pun pe foc intr-o cratita si se  fierb cam 15 minute, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca. Dupa aceea puneti compozitia in forma de copt ( 180º) si le puneti in cuptor la copt cam 40 de minute, pana incepe sa se desprinda dupa margini. Puteti proba daca s-a copt folosind o scobitoare pe care o infigeti in aluat. Daca  scobitoatrea va  ramane curata inseamna ca blatul este copt. Eu mai las blatul in cuptor pentru cateva minute dupa ce opresc cuptorul,dupa care il scot si il las sa se raceasca. Abia dupa aceea il scot din forma.

Ingrediente musse ciocolata neagra/alba:
250 g ciocolata neagra/alba
400g frisca pentru smanatana
300 g lapte dulce
1 plic de gelatina
2 plicuri de zahar vanilat
2 linguri de zahar
1 jumatate fiola  esenta de rom(optional)

Mod preparare musse de ciocolata:

    • Incepem prin a prepara frisca, mai exact mixam smantana pentru frisca iar cand aceasta a inceput sa se intareasca,  adaugam zaharul vanilat si zaharul si mixam in continuare pt 1-2 minute.
    • Ciocolata o rupeti bucatele si o puneti sa se topeasca in 300 g lapte, incalzit pana aproape sa inceapa sa fiarba. Lasati ciocolata pentru 2 minute sa se inmoaie in lapte, dupa care amestecam pana obtinem o crema minunata de ciocolata pe care apoi o vom lasa laracit.
    • Intre timp pregatim gelatina pe care o vom adauga mai apoi in ciocolata. Astfel, se pune gelatina in 150g apa rece pentru 5 minute, dupa care mai apoi adaugam  150g lapte caldut si ametecam pana se omogenizeaza. Se adauga peste ciocolata si se amesteca, iar cand ciocolata s-a racit, o incorporati, amestecand usor in frisca batuta.

Mod asamblare tort:

Blatul de tort il pun inapoi in forma de tort si torn peste acesta primul strat de  musse de ciocolata neagra sau alba, in functie de preferinta fiecaruia. Dupa aceea, punem tortul in frigider perntu 1h-1.30h pana se intareste musse-ul dupa care punem celalalt strat de musse si il punem la frigider.
in final ilputeti orna fiecare dupa bunul plac.

 

 

Comentarii