Tort de bezea cu musse de ciocolata

Tort de bezea cu musse de ciocolata
Pin It
Print Friendly, PDF & Email
Sfatul meu pentru acest tort, este sa faceti bezeaua intr-o zi si sa il finalizati in alta zi. Coacerea bezelelor dureaza destul de mult si este mai usor sa  va organizati in acest fel.
Ingrediente pentru bezea:
8 albusuri
600 g de zahăr fin
2.5 linguri  otet
2 lingurie  amidon
un varf de lingurita praf de sare
Ingrediente musse ciocolata:
250 g ciocolata neagra
400g frisca pentru smanatana
300 g lapte dulce
1 plic de gelatina
2 plicuri de zahar vanilat
2 linguri de zahar
1 jumatate fiola  esenta de rom(optional)
Mod de preparare bezea:
  • Inainte de a va apuca sa mixati ingredientele, incalziti cuptorul la 120 de grade . Ouăle sau albusurile ar trebui să fie la temperatura camerei, daca nu, nu este nici o problema, doar ca in felul acesta  ati obtine rezultatul dorit mult mai rapid. Albusurile se mixează prima dată cu un varf de sare. Când încep să se intareasca adaugati treptat zahărul, mixati bine după fiecare lingură de zahăr adăugat. O sa vedeti ca bezeaua se intareste din ce in ce mai mult si nu va trebui sa insistati mai mult de 10 minute.
  • Spre  final adaugati otetul, apoi amidonul si mixati în continuare cateva minute pana cand bezeua devine tare si lucioasa.
  • Puneti hârtie de copt în tava  si asezati bezeaua în centru, nu conteaza foarte mult forma care o va lua. Puneti tava în cuptor si lasati-o la copt pentru aproximativ 2 ore la 120° .
  • Nu trebuie sa va fie teama sa deschideti din cand in cand cuptorul sa incercati bezeaua. Aceasta va fi gata cand e tare la exterior si se desprinde usor de pe hârtia de copt. Atunci puteti stinge cuptorul, lasati-o încă 15 minute, apoi  lasati usa cuptorului  întredeschisă sa se raceasca lent.
  • Daca doriti sa fie mai faramicioase, spre sfarsit deputeti coace la 160º pentru 15-20minute, dar sa aveti grija sa nu se arda.

Mod preparare musse de ciocolata:

  • Incepem prin a prepara frisca, mai exact mixam smantana pentru frisca, cand a inceput sa se intareasca,  adaugam zaharul vanilat si zaharul.
  • Ciocolata o rupeti bucatele si o puneti sa se topeasca in 300 g lapte, incalzit pana aproape sa inceapa sa fiarba. Lasati ciocolata pentru 2 minute sa se inmoaie in lapte, dupa care amestecam pana obtinem  crema minunata de ciocolata.
  • Intre timp pregatim gelatina pe care o vom pune in ciocolata; se pune gelatina in 150g apa rece pentru 5 minute, dupa care adaugati peste aceasta, 150g lapte caldut si ametecati pana se omogenizeaza. Adaugati gelatina peste ciocolata si amestecati. Dupa ce ciocolata s-a racit, o incorpotati, amestecand usor in frisca batuta.
  • Se aseaza musse-ul  intre foile de bezea, dupa care  lasati totrul la rece pentru circa 2 ore. Daca nu mai aveti rabdare il ptuteti servi si imediat.
Comentarii