Tort de biscuiti

Tort de biscuiti
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente:

  • 1 kg biscuiti petite beur

Ingrediente crema:

  • 1 kg lapte dulce

  • 300 g zahar

  • 270 g ciocolata neagra cu minim 50% cacao

  • 140 g faina

  • 1 praf de sare

  • 250 g unt cu 82% grasime

  • esenta de vanilie si rom( dupa gust)

  • 50 g nuci pisate mai maricel

 

Mod preparare :

Incepem mai intai cu crema, pentru a-i lasa timp mai apoi sa se raceasca.

Mai intai puneti pe foc intr-o craticioara laptele la fiert si aduceti-l pana aproape de temperatura de fierbere.

In alta cratita incapatoare se pune pe foc un sfert din cantitatea de zahar si se lasa pe foc mic sa se caramelizeze. Amestecati din cand in cand sau rasuciti cratita pentru a nu se arde zaharul. Adaugati treptat  si restul de zahar amestecand in continuare pana se topeste tot si se obtine o crema omogena, de culoarea clihimbarului. Luati caraticioara de pe foc si incorporati treptat faina in zaharul topit.

Daca crema devine prea groasa puteti adauga inca de pe acum si cate putin de lapte fierbinte. Amestecati uniform pana se incorporeaza tot laptele si toata faina in crema. Asezati iarasi cratita pe foc si fierbeti compozitia, amestecand sa nu se lipeasca. Cand apar bule la suprafata, inseamna ca este gata si faina este gatita.( cam dupa 2-3min.)

Taiati ciocolata si untul cubulete si puneti-le intr-un vas la topit pe foc. Amestecati-le pana obtineti o crema fina si lucioasa. Amestecati crema cu cea de zahar, adaugati si esenta de rom si de vanile. Daca aveti prin casa puteti arunca in crema si o ligurita de nes pentru savoare. Daca sunt cocoloase de la faina in compozitie mixati totul cu un blender vertical. 

La final adaugati nuca macinata si omogenizati compozitia.

Lasati apoi crema sa se raceasca, dupa care intr-o tava patrata sau dreptunghilara incepeti asezati un strat de de biscuiti, unul de cremasi tot asa pana e gata tortul.

La sfarsit daca doriti puteti pune pe deasupra o glazura de ciocolata si sa-l ornati dupa bunul plac al fiecaruia. Puteti gusta din tort imediat, daca nu mai aveti rabdare sau cel mai bine este sa il lasati sa se odihneasca pana a doua a zi, sa se imprieteneasca biscuitii cu crema.

Comentarii