Tort de ciocolata cu nuci si gem de prune

Tort de ciocolata cu nuci si gem de prune
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Mi s-a parut interesanta combinatia de nuci, cu gem de prune si cacao. Am mai facut acest tort dar cu cu mai multa nuca si fara gemul de prune.
De aceasta data, am zis sa incerc  si aceasta varianta iar rezultatul a fost pe masura, astfel ca  am inceput sa scriu aceasta reteta fara sa-i fi facut macar o poza tortului. Cred ca s-a evaporat pur si simplu, norocul meu a fost sa gasesc ratacita o feliuta prin camara, pastrata pentru cei mici.
Eu am dublat reteta si am copt blatul intr-o tava cu diametrul de 28 cm.
Lasati blatul sa se raceasca dupa care il taiati in doua sau in trei bucati pe orizontala.

Timp de preparare blat: 1 h si 30minIMG_2860_Fotor
Dificultate tort: medie
Ingrediente blat:

4 oua
2 cani zahar
4 linguri ulei
4 linguri gem prune
6 linguri cacao
2 cani nuca maruntita nu foarte mica
300 g visine din visinata fara samburi
2 lingurite bicarbonat stins in 2 linguri otet
13-14 linguri faina
esenta de rom si de migdale

Incep prin a va spune sa pastrati visinele  deoparte si sa le adaugati peste compozitie  dupa ce ati pus-o in forma, astfel ele for fi distribuie uniform.Se amesteca toate ingredientele in aceasta ordine apoi se coc la 180º  intr-o forma rotunda in care asejati inainte hartie de copt. Eu am copt cmpozitia pentru aproximativ 40 min.. Ca sa fiti siguri ca s-a copt, apasati usor pe blat, iar daca acesta s-a inatrit este gata.

 

Ingrediente crema:

500 g lapte dulce
4-5 linguri faina
2 linguri zahar
esenta de rom si migdale
2 galbenusuri

Se amesteca pe foc cu laptele rece cu: faina, zaharul si cacaua. Amestecati cu un tel pana se ingroasa, cu grija sa nu se lipeasca de vas. Dupa ce se raceste adaugati galbenusurile de ou si esenta de rom si cea de migdale dupa gust. Puteti adauga doar una dintre ele, puteti combina oricum doriti, cel mai important este sa fie pe gustul vostru.

Ingrediente sirop:

1 cana de apa
4 linguri zahar
zeama de la 1 lamaie
1 fiola esenta de rom

Amestecati bine toate ingredientele, pana se topeste zaharul. Puteti adauga oricare dintre aceste ingrediente in ce proportie doriti, in functie de gust.
Insiropati primul strat de blat de tort, aduagati crema, urmatorul strat de blat si tot asa.
Eu l-am ornat de aceasta data cu crema, peste care am presarat nuca de cocos rasa. E si uite asa, una doua tortul a fost gata, tot asa repede s-a  mancat si fara poza am ramas. Dar cu prima ocazie acesta va fi primul lucru care il voi face. Multe poze!!!
Acum astept pareri.

 

 

Comentarii