Chiftelute de stiuca

Chiftelute de stiuca
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

De fiecare data cand merg in Delta, imi propun sa postez aceasta reteta. Poate nu se ridica la nivelul celor preparate de gospodinele de acolo, dar eu zic ca si acestea sunt destul de reusite. Mai mult de atat, mi s-au parut destul de usor de facut.

Ingrediente:


1 stiuca 1,5 kg
1 morcov
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
miez de la o jumatate de paine inmuiat in lapte
3-4 catei de usturoi
1 ceapa mica
1 ou
sare
piper

Mod de preparare:

  • Se opareste stiuca in apa clocotita pentru a-i scoate mai usor pielea. Dupa ce o curtati bine de piele, o alegeti de oase,¬† o dati prin masina de tocat pentru a marunti orice oscior ar mai fi putut sa ramana.
    Morcovul se rade prin razatoarea mica, verdeata si ceapa se toaca marunt, usturoiul se piseaza, miezul de paine se inmoaie in lapte dupa care se stoarce bine, adaugati si stiuca maruntita, spargeti oul peste toate ingredientele, iar la sfarsit asezonati cu sare si piper dupa gust. Amestecati compozitia intr-un vas incapator. Nu va sfiiti sa va bagati mainile  sa amesteacati compozitia, in acest fel veti omogeniza mai bine ingredientele.
  • Modelati chiftelutele in bilute cat de mari va plac si puneti-le apoi intr-o tava, in care asezati mai inainte hartie de copt; si lasati-le la cuptor pentru 20 minute.

 

 

Comentarii