Ciuperci la cuptor cu alune, pesmet, parmezan si branza cu mucegai

Ciuperci  la cuptor cu alune, pesmet, parmezan si branza cu mucegai
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente:

900 g ciuperci             poza 4
6 catei usturoi pisati
zeama de la 1 jumatate de lamaie
4 linguril ulei de masline
1 ceasca de alune de padure/nuci maruntite
200 g pesmet
50 g parmezan ras
1 legatura patrunjel tocat marunt
sare si piper macinat

Portii: 4 persoane
Timp de preparare: 30 min

Sfat util: In locul branzei cu mucegai puteti folosi si alte tipuri de branza, dar de preferat ar fi sa aiba un gust puternic.

Mod de preparare:

  • Incalziti cuptorul la 200 °C. Asezati ciupercile intr-o tava peste care presarati  sare si piper din belsug. Separat pregatiti un amestec din 4 catei de usturoi pisati, zeama de lamaie si ulei de masline, pe care il veti  pune  mai apoi peste ciuperci ,  dupa care le veti lasa in cuptor pt. 15-20 min.

poza 1

 

 

 

 

 

  • Intr-un castron amestecati branza cu mucegai maruntita, usturoiul ramas pisat, alunele,parmezanul, pesmetul, patrunjelul taiat marunt si piper negru .

poza 2

 

 

 

 

 

  • Scoateti ciupercile din cuptor si umpleti-le cu acest amestec, dupa care mai lasati-le la cuptor pentru inca 5 minute pana branza din amestec se topeste si pesmetul devine crocant.

poza 3

 

 

 

Comentarii