Ingrediente:
900 g ciuperci
6 catei usturoi pisati
zeama de la 1 jumatate de lamaie
4 linguril ulei de masline
1 ceasca de alune de padure/nuci maruntite
200 g pesmet
50 g parmezan ras
1 legatura patrunjel tocat marunt
sare si piper macinat
Portii: 4 persoane
Timp de preparare: 30 min
Sfat util: In locul branzei cu mucegai puteti folosi si alte tipuri de branza, dar de preferat ar fi sa aiba un gust puternic.
Mod de preparare:
- Incalziti cuptorul la 200 °C. Asezati ciupercile intr-o tava peste care presarati sare si piper din belsug. Separat pregatiti un amestec din 4 catei de usturoi pisati, zeama de lamaie si ulei de masline, pe care il veti pune mai apoi peste ciuperci , dupa care le veti lasa in cuptor pt. 15-20 min.
- Intr-un castron amestecati branza cu mucegai maruntita, usturoiul ramas pisat, alunele,parmezanul, pesmetul, patrunjelul taiat marunt si piper negru .
- Scoateti ciupercile din cuptor si umpleti-le cu acest amestec, dupa care mai lasati-le la cuptor pentru inca 5 minute pana branza din amestec se topeste si pesmetul devine crocant.
Comentarii