Poate va veti gandi pe masura ce veti parcurge ingredientele, ce o mai fi si ala chutney de mango, sos tabasco sau mai stiu eu ce alte condimente mai ciudate pe care le veti intalni in aceasta reteta, dar si in altele. Ei bine pentru mine, dar sper ca si pentru voi, daca veti avea curajul si curiozitatea sa le incercati veti vedea ca acestea fac diferenta intre banal si inedit. Nu sunt obligatorii, dar nu ezitati sa le incercati macar o data.
Ingrediente:
1 peste fagri curatat de maruntaie si de cap
4 sos de soia
200 g brocoli proaspat
3 linguri ulei de masline
150g orez basmati
zeama de lamaie
o lingura bogata de chutney de mango
1 lingurita sos tabasco.
Mod prearare peste fagri:
- Se curata pestele doar de maruntaie si de cap. Nu este nevoie sa ii curatati si solzii pentru ca pielea se da la o parte foarte usor, atunci cand il veti manca. Se frige pe o tigaie incinsa cu putin ulei de masline pentru cca 15 min. Se intorce cam de 2 ori pe fiecare parte pana este gata. Carnea trebuie sa se albeasca.
Mod preparare legume si orez:
- Se pune ,doua craticioare cu apa la fiert in care adaugati un sfert de lingurita de sare, una pentru orez si alta pentru legume. Cand apa incepe sa fiarba adaugati orezul, pe care il veti lasa sa fiarba conform timpului indicat pe ambalaj. Cand este gata fiert, lasati-l sa se scurga bine intr-o strecuratoare.
- In cealalta craticioara adaugati mai intai morcovii si cam dupa 10 minute adaugati si buchetelele de brocoli proaspat si aveti mara grija s0a nu fiarba mai mult de 2-3 minute, daca doriti sa nu se inmoaie.
- Cand sunt gata, amestecati intr-un castron legumele cu orezul, adaugati sosul de soaia, zeama de lamaie,chutney-ul de mango si sosul tabasco.
Comentarii