Galbiori cu smantana

Galbiori cu smantana
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

I-am prearat de atatea ori  in vara aceasta incat pot spune ca le-am descoperit aproape toate secretele. Arata atat de bine galbeni, frumos colorati, te imbie incat nu rezisti sa nu ii iei de pe raft. De fiecare data cand i-am gatit nu am reusit sa fac nici o poza, am scris reteta dar a trebuit sa astept pana acum sa fac  poze. Gustul pot sa va spun ca e minunat si variat, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa va jucati cu ingredientele, puteti adauga si alte condimente decat cele folosite de mine.

poza-4

 

 

Timp de preparare: rapid-extrem de rapid: 15 minute
Portii: cam pentru 4 fripturi
Grad de dificultate: foarte usor

 

 

 

 

 

Ingrediente:

400 g galbiori
100 ml ulei masline/floarea soarelui
1 ceapa mare taiata marunt
200 ml smantana pentru gatit nuscoara macinata sare si piper, cimbru si 1 foaie de dafin, 1 legatura de patrunjel tocat marunt

Mod preparare:

  • Se pune ceapa la calit in ulei si se lasa pe foc pana sa se inmoaie putin.
  • Intre timp spalati bine galbiorii, curatati-i de frunze si de pamant si taiati-i apoi in bucati maricele, nu trebuie sa arate uniform si asezati-i in tigaie peste ceapa. Amestecati din cand in cand pentru omgenizare. In scurt timp galbiorii isi vor lasa putina zeama, care ii va ajuta sa se patrunda, deci nu este nevoie sa adaugati apa.
  • Cam in 5 minute, cand galbiorii nu mai au zeama, s-au inmuiat si puteti adauga smantana.

poza-5

 

 

 

 

 

 

  • Adaugati nucsoara macinata, piperul, cimbrul si foaia de daefin si mai lasati pe foc pentru cateva minute. Ultima data cand am preparat reteta am adaugat si 2 linguri de parmezan ras. Printe ingrediente am mentionat si patrunjelul, in schimb ultima data nu l-am folosit, dar sa nu ezitati sa o faceti pentru ca acesta va da o savoare deosebita preparatului.  Ce sa va mai povestesc atat, eu zic sa va convigeti chiar voi. Succes!!!

img-20161024-wa0018

 

Comentarii