Humus

Humus
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente:

300 g naut boabe

1 lingura pasata de susan/tahini

150g ulei de masline

2 catei de usturoi

zeama de lamie

sare si piper

Mod preparare:

Această specialitate orientală este una din preferatele noastre pentru că este ușor de preparat și extrem de sănătoasă.

Eu prefer să folosesc năut uscat pe care, atunci când mă grăbesc, îl fierb în oala cu presiune. Daca nu sunt presată de timp pun năutul la inmuiat în apă rece cu o seară înainte și îl fierb într-o oală obișnuită. 

Odată năutul fiert păstrați o cană/ceașcă cu apa in care a fiert.

Puneți boabele intr-un blender, adăugați puțin din apa în care au fiert și blendați-l bine până devine o pastă fină. Pasta nu trebuie să fie prea moale

Răsturnați pasta intr-un bol si mixați cu mixerul, in elul acesta veti obtine o pasta mai fina, adăugând teptat sare și ulei de măsline.

Când considerați că s-a omogenizat bine adăugați pasta de tahini puțin câte puțin și gustați. Nu o puneți pe toată odată pentru că tahini este amar și ce e prea mult strică.

La final adăugați zeamă de lămâie, usturoiul zdrobit piper si sare după gust.

Tips&tricks:
– puteți folosi năut la conservă dacă vreți să economisiți timp
– serviți hummus-ul cu roșii, castraveți sau ardei gras, pe pâine prăjită sau lipie

Fun fact:
Știați că năutul este afrodisiac? Dacă sunteți în căutarea unor modalități de a vă condimenta viața amoroasă, un bol de hummus ar putea fi o variantă de luat în calcul. 😉



Comentarii