Naut cu curry si vinete

Naut cu curry si vinete
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Eu zic ca suna destul de interesant  si pe langa asta, am fost destul de surprinsa de gustul obtinut, o minunata combinatie de arome care trebuie neeaparat incercata.

Timp total de preparare: 40 minutePoza4
Timp de gatire: 30 minute
Portii: 4 persoane

Sfat: Puteti servi alaturi de orez basmanti.

Ingrediente naut cu curry si vinete:

400 g naut fiert
250 vinete coapte/o vanata proaspata
1 ardei capia
1 ceapa mare
4 rosii
2 catei usturoi
2 foi de dafin
praf de curry
sare, piper si cimbru
ulei

Mod de preparare naut cu curry si vinete:

  • Puneti intr-o tigaie  la calit pentru 3-4 minute ceapa taiata julien, in 5-6 linguri de ulei, pana incepe sa se inmoaie.

DSC04952_Fotor

 

 

 

 

 

 

  • Taiati rosiile bucatele si adaugati-le peste ceapa. Eu am folosit rosii din congelator, de gradina, pentru ca mi se par mult mai gustoase si sanatoase pe perioada iernii decat cele din supermarket. Lasati-le  la foc potrivit pentru 10 minute, presarati sare si piper, adaugati si 2 foi de dafin.

poza 3

 

 

 

 

 

 

  • Adaugati nautul fiert , eu l-am fiert dinainte  la oala cu presiune timp de 45 min..

DSC04965_Fotor

 

 

 

 

 

 

  • Adaugati si vinetele coapte (tot din congelator) pe care le rupeti fasii, sau daca aveti o vanata proaspata taiat-o cubulete si adaugati-o  in  cratita, presarati 1 lingura praf de curry, daca va place curry  puteti pune chiar mai mult, adaugati putin cimbru, potriviti de sare si piper dupa gust.
  •  Adaugati si ardeiul capia taiat feliute subtiri  si usturoiul maruntit. Mai lasati cratita pe foc inca 10-15 min., timp in care mai amestecati din cand in cand sa nu se lipeasca.

poza 5

 

 

 

 

 

E.. acum v-as propune un  vin rosu alaturi si credeti-ma ca totul va fi perfect!
Pofta buna, va doresc!

 

 

Comentarii