Eu zic ca suna destul de interesant si pe langa asta, am fost destul de surprinsa de gustul obtinut, o minunata combinatie de arome care trebuie neeaparat incercata.
Timp total de preparare: 40 minute
Timp de gatire: 30 minute
Portii: 4 persoane
Sfat: Puteti servi alaturi de orez basmanti.
Ingrediente naut cu curry si vinete:
400 g naut fiert
250 vinete coapte/o vanata proaspata
1 ardei capia
1 ceapa mare
4 rosii
2 catei usturoi
2 foi de dafin
praf de curry
sare, piper si cimbru
ulei
Mod de preparare naut cu curry si vinete:
- Puneti intr-o tigaie la calit pentru 3-4 minute ceapa taiata julien, in 5-6 linguri de ulei, pana incepe sa se inmoaie.
- Taiati rosiile bucatele si adaugati-le peste ceapa. Eu am folosit rosii din congelator, de gradina, pentru ca mi se par mult mai gustoase si sanatoase pe perioada iernii decat cele din supermarket. Lasati-le la foc potrivit pentru 10 minute, presarati sare si piper, adaugati si 2 foi de dafin.
- Adaugati nautul fiert , eu l-am fiert dinainte la oala cu presiune timp de 45 min..
- Adaugati si vinetele coapte (tot din congelator) pe care le rupeti fasii, sau daca aveti o vanata proaspata taiat-o cubulete si adaugati-o in cratita, presarati 1 lingura praf de curry, daca va place curry puteti pune chiar mai mult, adaugati putin cimbru, potriviti de sare si piper dupa gust.
- Adaugati si ardeiul capia taiat feliute subtiri si usturoiul maruntit. Mai lasati cratita pe foc inca 10-15 min., timp in care mai amestecati din cand in cand sa nu se lipeasca.
E.. acum v-as propune un vin rosu alaturi si credeti-ma ca totul va fi perfect!
Pofta buna, va doresc!
Comentarii