In sudul Italiei, traditia este ca rosiile sa se usuce la caldura soarelui. Se pastreaza in ulei de masline sau se agata de grinda in bucatarie pentru a fi folosite mai apoi in timpul iernii.
Ingrediente:
650g faiana
25 g drojdie proaspata
100 g rosii deshidratate din borcan
5 lingurite ulei din borcanul cu rosii deshidratate
5 lingurite ulei de masline
2 lingurite de sare
2 lingurite de zahar
2 cesti lapte caldut
oregano
busuioc uscat
1 lingura bulion de rosii
1 ceapa mare tocata marunt
Mod de preparare painici cu rosii uscate la soare:
- Puneti faina, sarea si zaharul intr-un bol si faceti o gaura in mijloc. Separat, faramati drojdia si amestecati-o cu putin lapte caldut si adaugati-o peste faina.
- Turnati bulionul peste laptele ramas dupa care adaugati totul peste faina alaturi de uleiul de masline si uleiul din borcan.
- Amestecati intreaga compozitie pana obtineti aluatul, pe care il veti framanta apoi pe o planseta, pe care presarati innainte putina faina, timp de 5-10 min. pana devine neted si elastic.
- Puneti apoi aluatul intr-un castron, acopertiti-l cu o carpa curata si lasati-l sa creasca, intr-un loc caldut timp de 2 ore.
- Framantati din nou aluatul dupa ce adaugati rosiile taiate marunt si ceapa o calita in putin ulei pentru 5 minute, oregano, busuiocul si amestecati bine pana se imprastie in toata compozitia.
- Impartiti in patru rotunduri si lasati-le sa creasca pe o planseta, unsa cu putin ulei pentru alte 45 minute. Acoperiti-le cu o carpa curata.
- Incingeti cuptorul la 190°C si coaceti painicile circa 45 minute pana vor suna a gol atunci cand bateti coaja cu degetul.
Comentarii