Piept de curcan cu alune

Piept de curcan cu alune
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente:                           

750g piept de curcan
3 lingurite otet de orez
4 linguri ulei de alune
4 linguri sos de soia
1 ardei kapia/gras obisnuit
4 catei de usturoi
1 lingurita de ghimbir proaspat, ras
2 lingurite de zahar
1 ardei usturat, tocat marunt
sare si piper
ulei de masline
300g alune de padure
250g orez basmanti

Mod de preparare:

 Intr-un wok sau intr-o cratita puneti la incins vreo 4 linguri de ulei,  dupa care adaugati pieptul de curcan taiat cubulete, amestecati din cand in cand sa se patrunda bine pe toate partile si asezonati-lcu sare si piper. Cand carnea a inceput sa se patrunda adaugati ardeiul gras iar mai apoi  pe rand,  otetul de orez, sosul de soia, uleiul de alune, zaharul, ghimbirul, usturoiul, ardeiul usturat.
amestecati usor sa se omogenizeze toate ingredientele si sa nu va fie teama sa va jucati cu cantitatile dupa propriile gusturi.
la sfarsit., cand curcanul este patruns adaugati si alunele de padure coapte (le-am tinut in cuptor la 180º aproximativ 10 minute).

Intre timp puneti la fiert o oala cu 500 grame apa si sare. cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati orezul basmanti si lasati-l sa fiarba conform timpulu de fierbere de pe amblaj. Eu deobicei il prefer aldente si il scot cam cu un minut mai devreme . Dupa ce orezul este fiert, puneti-l la scurs intr-o sita. 

Serviti orezul si piepul de curcan alaturi de un vin alb sau roze.

 

Comentarii