2 cepe taiate julien, foarte fin
2 lingurite turmeric
400 g nuci putin maruntite
6 rodii
2 lingurite zahar brun
1 lingura zeama de lamaie
2 piepti de rata
2 linguri sos de soia
sare si piper
4 liguri le ulei de floarea soarelui
Sfat util: Cele mai bune rodii sunt cele cu coaja mai galbuie.
Sfat util: Cele mai bune rodii sunt cele cu coaja mai galbuie.
Modalitate preparare sos de nuci si rodii:
- Incingeti intr-o tigaie cam 2 liguri de ulei , in care adaugati mai apoi ceapa si turmericul, caliti-o la foc potrivit pana se inmoaie.
- Adaugati apoi nucile si lasati-le sa se rumeneasca alaturi de ceapa pt. cateva minute amestecand in continuu sa nu se lipeasca. Asezonati cu sare si piper, turnati 200 g apa incalzita si lasati compozitia sa fiarba la foc potrivit pana se evapora apa.
- Intre timp taiati rodiile in jumatati si scoateti-le semintele intr-un vas cu apa. Pastrati semintele de la o rodie pt. ornare, iar restul mixati-le intr-un blender; compozitia astfel obtinuta pasati-o ptintr-o sita, apasand cu o lingura de lemn pentru a strecura toata pulpa. In sita vor ramane numai samburii. In sucul obtinut adaugati zeama de lamaie, zaharul si sosul de soia, dupa care adaugati-l in tigaie peste compozitie si mai lasati-l pe foc circa 10-15 minute.
Modalitate preparare friptura rata:
- Intre timp pregatiti pieptul de rata, pe care il veti dezosa cu grija de pe os, eu am folosit si copanele. Incingeti putin ulei intr-o tigaie grill si asezati pieptul de rata cu pielea in jos pentru c.c.a 10 minute pana pielea devine crocanta, dupa care intoarceti-o pe celalta parte pentru 3-4 minute.
- Pieptul de rata nu trebuie gatit prea mult, la interior trebuie sa-si pastreze o culoare rozalie. Serviti alaturi de sosul de rodii, ornati cu semintele de rodie pastrate. Si nu in ultimul rand, nu uitati de un vin rosu bun.
- Bone appetit!
Comentarii