Pizza formaggi

Pizza formaggi
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Cand ne-am hotarat sa facem pizza bineinteles ca nu ne-am putut hotara la un singur model, fiecare din familie avand propriile preferintele . Am atatast o poza si cu alt model de pizza pentru ca am dorit sa vedeti ce model de tava am folosit. Gaurile mi s-au parut geniale, asigurand o coacere „ventilata”.  Nu am mai pus hartie de copt in tava, am uns-o cu putin ulei, am tapetat-o cu putina faina si am aszat mai apoi foaia de pizza.

Ingrediente blat:

  • 500 g faina
  • 7 g drodie uscata
  • 150 ml apa
  • 30 ml ulei masline
  • 13 g sare
  • 15 g zahar

Ingrediente sos de rosii:

  • 4 rosii mari
  • 30 ml ulei masline
  • sare si piper
  • busuioc proaspat sau uscat

Topping pizza:

  • mozarella
  • branza cu mucegai (blue cheese)
  • file ansoa

Preparare blat:

Mai intai de toate se prepara maiaua. Se amesteca drojdia cu 2 lingurite de faina, zaharul si 20 ml apa calduta dupa care se lasa la dospit pentru 15 minute.
Apoi amesteca apa cu uleiul bine bine, dupa care adaugam si maiaua. Amestecati pana se omogenizeaza, dupa care adaugati treptat faina si sarea, amestecati usor pana obtineti aluatul. Framantati-l pentru cateva minute, ar trebui sa aiva o consistenta elestica, daca mai este nevoie puteti sa mai adaugati fie putina apa, faina sau putin ulei. Important este sa nu vi sa lipeasca de maini.  Lasati aluatul la dospit pentru 30 minute, acoperit cu o folie sa nu faca coaja.

Preparare sos:

Intre timp pregatim sosul pentru blat. De aceasta data, spre marea mea incantare am gasit prin congelator rosii de gradina pe care le-am tocat si le-am pus pe foc cu putina sare, ulei de masline si piper. Daca nu aveti rosii la indemana puteti folosi si pasta de rosii sau bulion.

Impartiti aluatul in 4 si intindeti-l intr-o foaie subtire, acum cat de subtire exact nu va pot spune. Daca va place ca blatul sa fie mai crocant intindeti-l mai mult, daca doriti mai pufos lasati-l mai gros. 

Mai departe am procedat exact la fel ca la reteta de  pizza cu rosii busuoic si parmezan.

 

 

Comentarii