Placinta de pui si ciuperci

Placinta de pui si ciuperci
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

 

Denumire reteta:  Placinta de pui si ciuperci
Timp total de preparare: 40 minute
Timp de coacere: 15 minute
Portii: 6 persoane

 

???????????????????????????????

 

 

 

 

 

 

Ingrediente placinta de pui si ciuperci:

500 g piept de pui
800 g ciuperci champignon
400 g smantana slaba (12% grasime)
2 cepe medii
1 lingura mustar clasic
1 pachet foi placinta
nucsoara, cimbru, sare, piper
ulei

Modalitate de preparare placinta de pui si ciuperci:

  • Intr-o cratita incingeti putin ulei de floarea soarelui, in care adaugati ceapa taiata marunt si lasati-o sa se inabuseasca pentru cateva minute dupa care adaugati pieptul de pui taiat cubulete de cam 2 cm.Acesta va fi patruns atunci cand va capata o culoare alba.
  • Taiati ciupericile feliute, adaugati-le peste pui si lasati-le la foc pentru 10 minute, asezontati cu sare, piper si cimbru.
  • Adaugati smantana, nucsoara si mustarul  peste compozitia din tigatie si mai lasati pe foc pentru cateva minute.
  • Intre timp incingeti cupturul la 180 ° C, turnati compozitia de placinta intr-o tava, eu le prefer pe cele ceramice (sa nu se lipeasca compozitia).
  • Ungeti foile de placinta cu ulei si adaugati-le peste compozitia din tava una cate una. Daca doriti puteti pune pui de placinta si pe fundul tavii, asa se face o placinta adevarata, dar eu nu le pun pentru ca le putem servi foarte frumos si asa. Si nu de alta, dar de ce sa mai marim numarul de calorii inutil?:)))
  • Puneti tava in cuptorul incins pentru 15 minute, dar nu inainte de a unge foaia de deasupra cu lapte dulce si ulei. Intepati foaia  din loc in loc cu o furculita sa nu se umfle prea tare.

Putei prepara aceasta reteta si cu aluat de foietaj, eu in ambele cazuri prefer produsele de la Linco. Dar acum eu zic acum incercati reteta si sa imi spuneti  ce parere aveti.

Pofta buna!!!

Comentarii