Pui cu sos de smantana si tarhon

Pui cu sos de smantana si tarhon
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Timp de preparare: 20 minute13139037_621021844718851_4193333144460206265_n
Dificultate: mica
Ingrediente (5 portii):

4 liguri ulei de masline
4 catei de usturoi maruntiti
4 fire de ceapa verde, curatate si taiate marunt
200 ml smantana dulce pentru gatit (32% grasime)
3 lingurite tarhon, de preferat proaspat, maruntit
600-700g piept de pui dezosat, taiat fileuri subtiri
200g vin alb sec
sare si piper macinat

Mod preparare:

  • Se incalzeste uleiul, in care se adauga usturoiul maruntit , intr-o tigaie cu capac. Cam dupa un minut, adaugati pieptul de pui, pentru ca usturoiul sa nu se arda. Lasati bucatile de pui sa se prajeasca timp de 5 minute, timp in care le intoarceti cand pe o parte cand pe cealalta.
  • Cand puiul este aproape patruns, adaugati ceapa verde, tarhonul si vinul. Tot acum asezonati cu sare, piper , micsorati flacara si lasati sosul sa fiarba incet, timp de 10 minute. Incercati puiul inainte de a-l scoate din tigaie daca este patruns, iar daca mai este nevoie mai lasati-l pe foc pana cand este gata.

poza 1

 

 

 

 

 

 

  • Scoateti pieptul de pui intr-un vas termorezistent si puneti-l sa stea cald in cuptorul incins la 170-180 º, pana preparati sosul de smantana.
  • Lichidul din cratita se pune din nou la fiert, se adauga smantana si se ameteca bine, dupa care sepresara tarhon, se amesteca din nou si se preasara piper. Daca doriti,  se mai puteti adauga si vin.

poza 2

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Turnati sosul peste pieptul de pui si serviti cu multa pofta!

13139037_621021844718851_4193333144460206265_n

 

Comentarii