Servit cu paste, cu paste din orez sau cu legume gratinate, precum „baby carrots” si telina appio,banalul piept de pui va deveni o adevarata desfatare.
Ingrediente:
1 lingura ulei de masline
4 jumatati piepti de pui fara piele
Ingrediente pesto:
6 linguri de ulei de masline
50 g seminte de pin
50 g parmezan ras
1 ceasca frunze busuioc
1/4 ceasca patrunjel
2 catei usturoi pisat
sare si piper macinat
Mod de preparare pui fript pe tigaie cu pesto:
- Sarati peiptul de pui si tinteti-l in zeama de lamaie la frigider pentru 30 minute.
Incingeti 2-3 linguri de ulei intre-o tigaie in care adaugati pieptul de pui si gatiti-l pentru circa 15 minute, pana va capata o culoare culoare maronie.
Intre timp prepararati pesto.
- Puneti semintele de pin, uleiul de masline, parmezanul ras, frunzele de busuioc, patrunjelul, usturoiul, sarea si piperul intr-un blender si mixati pesto pana devine o pasta.
- Scoateti puiul din tigaie si pastrati-l cald.
- Puneti sosul pesto in tigaia in care ati fript puiul si lasati-l la foc potrivit pentru cateva minute, amestecand usor.
- Puneti sosul pesto peste pieptul de pui si serviti alaturi de „baby carrots”si telina.
Comentarii