Pui fript pe tigaie cu pesto

Pui fript pe tigaie cu pesto
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Servit cu paste, cu paste din orez sau cu legume gratinate, precum „baby carrots” si telina appio,banalul piept de pui va deveni o adevarata desfatare.
Ingrediente:poza 1
1 lingura ulei de masline
4 jumatati piepti de pui fara piele

Ingrediente pesto:

6 linguri de ulei de masline
50 g seminte de pin
50 g parmezan ras
1 ceasca frunze busuioc
1/4 ceasca patrunjel
2 catei usturoi pisat
sare si piper macinat

Mod de preparare pui fript pe tigaie cu pesto:

  • Sarati peiptul de pui si tinteti-l in zeama de lamaie la frigider pentru 30 minute.

Incingeti 2-3 linguri de ulei intre-o tigaie in care adaugati pieptul de pui si gatiti-l pentru circa 15 minute, pana va capata o culoare culoare maronie.
Intre timp prepararati pesto.

pesto4

 

 

 

 

 

 

  • Puneti semintele de pin, uleiul de masline, parmezanul ras, frunzele de busuioc, patrunjelul, usturoiul, sarea si piperul intr-un blender si mixati pesto pana devine o pasta.
  • Scoateti puiul din tigaie si pastrati-l cald.
  • Puneti sosul pesto in tigaia in care ati fript puiul si lasati-l la foc potrivit pentru cateva minute, amestecand usor.
  • Puneti sosul pesto peste pieptul de pui si serviti alaturi de „baby carrots”si telina.

poza 2

 

Comentarii