Pui thai cu alune caju

Pui thai cu alune caju
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Extrem de delicios, plin de savoare si culoare:

poza 4

 

 

 

 

 

 

Ingrediente pui thai cu alune caju:

2-3 piepti de pui, aproximativ 400 g
2 linguri de ulei vegetal
100 g alune caju
1 ceapa potrivita taiata julien
3 catei de usturoi tocati
1 ardei kapia taiat fasii lungi
3-4 fire de ceapa verde taiate mare
1-2 linguri de sos de peste
1-2 linguri de sos de soia
2 lingurite de zahar tos
1 ardei iute, feliat pe diagonala

Mod de preparare pui thai cu alune caju:

  • Incingeti uleiul intr-un wok, adaugati alunele caju si lasati-le le foc mic, pana cand se rumenesc usor. Scoteti-le cu o paleta si punetile deoparte.
  • Adaugati ceapa si usturoiul in wok si caliti-le la foc iute 3-4 minute.
  • Taiati pieptul de pui in cubulete, dati-le cu un praf de sare si cu putin piper si adaugati-le in wok peste ceapa. Calitil-le la foc iute timp de 5-6 minute, pana cand carnea devine opaca.
  • Adaugati ardeiul kapia si ceapa verde, sosul de peste, sosul de soia  si mai lasati pe foc pentru 2-3 minute. Nu uitati de zahar si ardeiul iute. Amestecati bine cam un minut si opriti focul.
  • Serviti intr-o farfurie calda, eventual alaturi de un orez proaspat pregatit la aburi.

poza 1

 

 

Comentarii