Extrem de delicios, plin de savoare si culoare:
Ingrediente pui thai cu alune caju:
2-3 piepti de pui, aproximativ 400 g
2 linguri de ulei vegetal
100 g alune caju
1 ceapa potrivita taiata julien
3 catei de usturoi tocati
1 ardei kapia taiat fasii lungi
3-4 fire de ceapa verde taiate mare
1-2 linguri de sos de peste
1-2 linguri de sos de soia
2 lingurite de zahar tos
1 ardei iute, feliat pe diagonala
Mod de preparare pui thai cu alune caju:
- Incingeti uleiul intr-un wok, adaugati alunele caju si lasati-le le foc mic, pana cand se rumenesc usor. Scoteti-le cu o paleta si punetile deoparte.
- Adaugati ceapa si usturoiul in wok si caliti-le la foc iute 3-4 minute.
- Taiati pieptul de pui in cubulete, dati-le cu un praf de sare si cu putin piper si adaugati-le in wok peste ceapa. Calitil-le la foc iute timp de 5-6 minute, pana cand carnea devine opaca.
- Adaugati ardeiul kapia si ceapa verde, sosul de peste, sosul de soia si mai lasati pe foc pentru 2-3 minute. Nu uitati de zahar si ardeiul iute. Amestecati bine cam un minut si opriti focul.
- Serviti intr-o farfurie calda, eventual alaturi de un orez proaspat pregatit la aburi.
Comentarii