Ingrediente:
spaghete
somn afumat
smantana pentru gatit
1 praz/ 1 ceapa potrivita
200g vin alb sec sau demisec
parmezan ras
brocoli
sare si piper
Brocoli este optional, dar daca-l aveti prin frigider nu ezitati sa il adaugati in reteta.
Mod de preparare:
- Intr-o oala puneti apa la fiert, in care adaugati sare si 2 linguri de ulei. Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati pastele, respectand timpul de fierbere de pe ambalaj, astfel veti putea spune ca ati fiert pastele aldente. Le veti scurge bine intr-o sita si le veti adaugati peste legume.
- Intr-o oala fierbeti apa cu sare pentru brocoli. Intre timp pregatiti buchetelele de brocoli in marimea care va place, iar cand apa clocoteste le puneti in apa, sa fiarba pt. maxim 2-3 minute, pentru a-si pastra consistenta crocanta. Dupa care ii scoateti intr-un vas si ii lasati deoparte pana pregatiti celelalte legume.
- Intr-o tigaie puneti sa se incinga 3 linguri de ulei, in care adaugati mai apoi prazul taiat marunt. Lasati-l sa se calesca pentru cateva minute, dupa care adaugati brocoli, smantana si somonul taiat fasiute. Adaugati vinul, amestecati de cateva ori si lasati amestecul pe foc cam 2-3 minute.
- Adaugati compozitia peste spaghete si nu uitati sa asezonati totul cu parmezan din belsug.
- Bucurati-va de arome, va doresc!
Comentarii