Supa crema de legume cu leurda

Supa crema  de legume cu leurda
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

A venit primavara si ar fi pacat sa nu ne bucuram de toate minunatiile pe care aceasta ni le ofera: soare , vreme buna si multe, multe verdeturi.
Una dintre acestea este leurda. Stiu ca vi se va parea ciudat, leurda…dar credeti-ma, daca apucati sa gustati din aceasta supa crema, cu siguranta va veti schimba parerea. Eu zic sa ii dati o sansa, lasati-va incantati.

Ingrediente supa crema  de legume cu leurda:poza 3
4 cartofi mari
2 fire potrivite de praz
2 morcovi mari
1 felie telina
1 jumatate radacina pastarnac
3 legaturi leurda
250 g smantana grasa, pentru gatit (32% grasime)
3-4 linguri ulei de masline
cimbru, sare si piper

Timp total depreparare: 40 min
Portii: 6 persoane

Mod preparare supa crema  de legume cu leurda:

  • Intr-o tigaie puneti 2-3 linguri ulei de masline, in care adaugati prazul taiat marunt, morcovul ras si lasati-le sa se caleasca la foc potrivit pentru 5-6 minute.
  • Intre timp pregatiti celelalte legume: cartofii, telina, radacina de pastarnac, curatati-le de coaja taiati-le bucati, nu conteaza cat de mari pentru ca oricum le vom baga la blender, dupa care adaugati-le alaturi de ceapa si praz, acoperiti cu apa care sa depaseasca cu vreo 4 cm legumele, pentru ca acestea vor avea nevoie si timp sa fiarba.

poza 1

 

 

 

 

 

 

  • Cand legumele sunt fierte, le veti incerca cu o furculita sa vedeti daca se farama,  acum pregatiti vedeta retetei, leurda, pe care o veti taia bucati mari si  o veti fierbe pentru 2-3 minute, pentru ca nu dorim sa isi piarda proprietatile. Nu-i asa ca arata minunat?
  • Dupa ce a fiert si leurda, mixati intreaga compozitie cu un blender, adaugati smantana, dupa care mai dati compozitia in cateva clocote.
  • Presarati sarea, piperul si cimbrul, pregatiti si niste crutoane si nu veti inceta sa va minunati.

Sfat:  Cum sa preparam crutoanele – nimic mai simplu, taiati painea cubulte, puneti-o in cuptorul incins la 180°C pentru 15 minute. Daca doriti le puteti stropi cu putin ulei de masline, si de ce nu, puteti freca painea cu usturoi inainte de a o taia, eu in cazul de fata le-am preferat simple.

Pofta deasa!!!

poza 2

Comentarii