Supa de rosii cu pesto de seminte de pin si rosii deshidratate

Supa de rosii  cu pesto de seminte de pin si rosii deshidratate
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente:poza 3

1.5 kg rosii coapte
4 cepe rosii
3 catei usturoi
boia iute
2 linguri de otet balsamic
sare si piper

Mod de preparare:

  • Se incalzeste cuptorul la 180ºC  si se pregateste o tava pentru a pune legumele la cuptor.
  • Taiati ceapa rosie julien si asezati-o in tava, curatati rosiile de coaja ( eu am folosit rosii de gradina pastrate in congelator), taiati-le in bucati mari si  asezati-le peste ceapa in tava, adaugati si otetul balsamic, boiaua, usturoiul, asezonati cu sare, piper si puneti tava in cuptorul incins pt.45 min.
  • Intre timp pregatiti supa de legume, astfel: in 1.5l de apa  fierbeti 3 morcovi, o felie groasa de telina, un ardei gras si o ceapa mare intreaga.
  • Dupa ce legumele s-au copt, scoateti tava si adaugati supa de legume, atat at sa acopere rosiile din tava. Puneti tava pe aragaz si lasati-o pe foc circa 5 minute, dupa care mixati intreaga compozitie intr-un blender.
  • Serviti-o fierbinte  sos pesto si cu siguranta va veti aminti de vara.

 

Comentarii