Surpriza pentru o dimineata de weekend.
Portii: 4 persoane
Timp total preparare: 40 minute
Ingrediente:
2 lipii libaneze
4 rosii mari
300 g fasole rosie fiarta
1 ceapa mare
5 oua
2 foi de dafin
cimbru
busuioc
Mod de preparare, taco cu rosii fasole si oua:
- Caliti intr-o tigaie in care ati incins 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui, ceapa taiata marunt pana se incepe sa se fragezeasca.
- Adaugati rosiile taiate cubulete, foile de dafin si fierbeti totul molcom circa 10 minute, la foc potrivit, amestecand de cateva ori. Asezonati cu sare, piper si cimbru.
- Adaugati fasolea rosie fiarta, amestecati compozitia si inainte cu vreo 2 minute sa stingeti focul adaugati si busuiocul proaspat, taiat marunt. Sosul va trebui fiert pana veti obtine o consistenta omogena, sa nu mai fie „zemos”.
- Intre timp incingeti cuptorul la 180° C, pregatiti tava, in care inainte de a aseza lipiile, puneti hartie de copt. Turnati compozitia in tava. Spalati un ou, dupa care faceti gropite mici in compozitie pe care le veti umple cu cate un ou.
- Puneti tava in cuptorul incins pentr 15 minute, sau mai puntin, in functie de cat de tari sau cat de moi va plac ouale.
- Sa aveti pofta!!!
Comentarii