Placinta cu carne in stil indian

Placinta cu carne in stil indian
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Reteta pentru aceasta placinta este a nasei noastre. Tuturor ni s-a parut exceptionala, dar cei mai incantati au fost copii. Sincer, la inceput, am fost un pic sceptica avanad in vedere ingredientele folosite, curry, ardei iute…Dar acum nu mai ramane sa o incercati si voi sa va convineti daca am avut, sau nu, dreptate.

Ingrediente:

500 g carne tocata de vita
2 morcovi mari taiati cat de marunt puteti
4 ciuperci champignon mari(optional)
1 ardei kapia
2 cepe mari taiate marunt
2 rosii
sare si piper
1 lingura curry
1 lingura garam masala
4 linguri de ulei
1 ardei iute (optional)

Mod de preparare:

  • Intr-o tigaie se pune la incins uleiul, in care veti cali pentru 5 minute ceapa si morcovul . Amestecati din cand in cand sa nu se lipeasca,  iar daca doriti puteti adauga 1 jumatate ceasca de apa. Cand ceapa a capatat o culoare aurie, adaugati carnea, pe care o veti lasa pe foc aproximativ 20 de minute. In acest timp, amestecati in tigaie din cand in cand sa nu se lipeasca. Mie imi place sa incep, inca de pe acum sa asezonez cu sare si piper.
  • Atunci cand carnea incepe sa se faramiteze, puteti adauga ciupercile si ardeiul. In momentul in care ciupercile sunt patrunse (puteti sa va dati seama de acest lucru gustand, sau in momentul in care sunt mai mici de jumatate, fata de marimea initiala) adaugati rosiile taiate marunt.
  • Lasati compozitia pe foc pentru inca 10-15minute, interval in care incingeti, mai intai cuptorul, potriviti de gust amestecul de placinta. Puteti folosi fara nici o problema doar curry, eu am avut in casa garam masala si nu am putut sa rezist sa nu adaug putina. Acum, piesa de rezistenta, la final, daca va plac mancarurile picante, ar fi sa adaugati un ardei iute tocat marunt.
  • Intindeti apoi 2-3 foi de placinta, pe care le veti unge, pe fiecare in parte, bine, bine cu ulei de masline. Dupa ce intindeti cmpozitita ca in imaginea de mai jos, rulati foile, iar dupa ce le asezati in tava, ungeti-le si pe deasupra cu ulei de masline.

  • Coaceti placinta in cuptorul incins pentru 180º, pana capata o culoare aurie, chiar putin maronie si pana devin crocante.
Comentarii