Nu am stiut exact ce denumire sa le dau acestor legume, dar rezutatul mi s-a parut unul spectaculos. In plus de asta, reteta va permitesa folositi si alte legume pe care le aveti prin casa.
Timp preparare: 20 minute
Dificultate: mica
Portii: 3 persoane
Ingrediente:
1 dovlecel 300g
1 ardei kapia taiat feliute subtiri
2 tije telina apio taiate marunt
1 praz
200g mazare
1 ceasca orez salbatic
sos de soia
pasta de curry
chutney de mango
1 sfert de lingurita praf de turmeric
100g ulei de masline
sare si piper
Mod preparare:
- Intr-o tigaie se puneti la incins uleiul de masline, peste care adaugati apoi dovleceii taiati cubulete. Dupa cateva minute adaugati, telina apio si ardeiul kapia. Presarati deasupra putina sare si amestecati din cand in cand sa nu se lipasca. Nu lasati legumele mai mult de 7-8 minute pe foc, sa nu se inmoaie prea mult. La sfarsit adugati si prazul taiat marunt, pentru inca vreo 2 minute.
- Puneti intr-o oala apa sa fiarba cu putina sare. Cand apa fierbe adaugati orezul si mazarea.nu este nici o problemasa le fierbeti impreuna.asa puteti castiga si ceva timp.
- Amestecati intr-un vas incapaor amestecati toate legumele, peste care puneti acum si bucatelele de ananas, sosul de soia, chutney de mango, pasta decurry, turmericul si piperul.
- Si gata salata. Super simplu si incredibil de gustoasa!
Comentarii