Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Trebuie neeaparat sa incercati reteta, este de-a dreptul delicioasa. Am sa postez si varianta de post, eu una nu am incercat-o dar sunt sigura ca este la fel buna. Ciupercile, trebuie sa recunosc, sunt un „condiment”deosebit.

Timp de preparare: 40 minute
Dificultate: mica
Portii: 6 persoane

Ingrediente:
500g ciuperci champignon
4 cartofi mari
2 cepe mari
50g unt
1 felie groasa de telina/2 tije telina apio
2 morcovi
2-3 catei de usturoi
200 g frisca pt.gatit
busuioc, oregano
sare si piper
ulei

Mod preparare:

  • Intr-o cratita,  puneti la topit untul in care caliti ceapa impreuna cu telina. Amestecati din cand in cand sa nu se arda, focul trebuie sa fie potrivit. Cand s-au inmuiat adaugati smantana lichida si asezonati cu sare si piper. Mai lasati cratita pe foc cam 2 minute.
  • Cipercile curatate, puneti-le la fiert intr-o oala pentru cca.15 minute cu putina sare . Inainte de a le pune la fiert le puteti rupe pur si simplu daca sunt prea mari, aspectul acestora nu ne intereseaza  in aceasta reteta. Dupa ce s-au fiert, scurgeti ciupercile de apa in care au fiert, dar nu o aruncati pentru ca o vom folosi sa subtiem supa.
  • In alta oala puneti la fiert carofii impreuna cu morcovii, iar in apa adaugati un sfert de lingurita de sare. Cand s-au fiert ii scoateti din apa si ii puneti intr-un vas incapator, pentru a-i putea amesteca cu ciupercile si cu ceapa calita.
  • Mixati cu un blender toata compozitia. Pasta obtinuta o subtiati cu zeama in care au fiert ciupercile, fiecare in functie de cat doreste. Tot acum adaugati si usturoiul zdrobit, sare, piper, busuioc, oregano si orice alte condimente mai doriti. Mai puneti supa pe foc pana da in clocot de 2-3 ori.

Neeaparat nu trebuie sa va lipseasca crutoanele.

 

Comentarii