Si daca tocmai am revenit de prin meleaguri asiatice, am zis sa impartasesc si cu cei de acasa cate ceva de prin experintele culinare balineze.
Ingrediente:
1 kg piept de pui
3 linguri ulei de masline
2 linguri sos de soia
ananas
2 linguri sos teriaki
zeama de la o lamaie
otet de orez
4 catei de usturoi
sare si piper
- Incingeti uleiul intr-un wok
- Adaugati ceapa si usturoiul in wok si caliti-le la foc iute 3-4 minute.
- Taiati pieptul de pui in cubulete, asezonati-l cu un praf de sare si puneti-l in wok sa se rumeneasca in 150 g ulei de masline. Fiti cu grija sa nu se arda, amestecati din cand in cand pana carnea este gatita.
- Putem adauga acum si bucatelele de ananas, sosul de soia, sosul teriaki, zeama de lamaie, otetul de orez si usturoiul zdrobit. Il mai lasam pe foc pentru 2-3 minute sa se intrepatrunda bine aromele.
- Serviti intr-o farfurie calda, eventual alaturi de un orez proaspat pregatit la aburi.
Ingrediente taiei prajiti:
200g taitei
1 ou
2 linguri smantana
sare
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa care fierbe clocotit cu sare, dupa care se scurg intr-o sita. Separat se bate oul cu smantana si se adauga peste paste intr-un castron. Se asezoneaza cu putina sare si se pun in gramajoare cam de 6 cm intr-o tigaie cu ulei incins. Se prajesc pe ambele parti pana devin usor maronii.
- Taiem fasii subtiri morcov, ardei verde si orice alte minunatii de legume proaspete aveti la indemana, dupa care le sfaraim putin in tigaie 1 minut, maxim 2, cat sa se caramelizeze putin dar sa nu isi schimbe culoarea si consistenta crocanta. Presarati pe deasupra sare si piper.