Pui dulce acrisor cu taitei prajiti

Pui dulce acrisor cu taitei prajiti
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Si daca tocmai am revenit de prin meleaguri asiatice, am zis sa impartasesc si cu cei de acasa cate ceva de prin experintele culinare balineze.

Ingrediente:

1 kg piept de pui
3 linguri ulei de masline
2 linguri sos de soia
ananas
2 linguri sos teriaki
zeama de la o lamaie
otet de orez
4 catei de usturoi
sare si piper

  • Incingeti uleiul intr-un wok
  • Adaugati ceapa si usturoiul in wok si caliti-le la foc iute 3-4 minute.
  • Taiati pieptul de pui in cubulete,  asezonati-l cu un praf de sare si puneti-l in wok sa se rumeneasca in 150 g ulei de masline. Fiti cu grija sa nu se arda, amestecati din cand in cand pana carnea este gatita.
  • Putem adauga acum si bucatelele de ananas,  sosul de soia, sosul teriaki, zeama de lamaie, otetul de orez si usturoiul zdrobit. Il mai lasam pe foc pentru 2-3 minute sa se intrepatrunda bine aromele.
  • Serviti intr-o farfurie calda, eventual alaturi de un orez proaspat pregatit la aburi.

Ingrediente taiei prajiti:
200g taitei
1 ou
2 linguri smantana
sare
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa care fierbe clocotit cu sare, dupa care se scurg intr-o sita. Separat se bate oul cu smantana si se adauga peste paste intr-un castron. Se asezoneaza cu putina sare si se pun in gramajoare cam de 6 cm intr-o tigaie cu ulei incins. Se prajesc pe ambele parti pana devin usor maronii.

 

 

 

 

 

 

 

  • Taiem fasii subtiri morcov, ardei verde si orice alte minunatii de legume proaspete aveti la indemana,  dupa care le sfaraim putin in tigaie 1 minut, maxim 2, cat sa se caramelizeze putin dar sa nu isi schimbe culoarea si consistenta crocanta. Presarati pe deasupra sare si piper.

Comentarii