Painici libaneze

Painici libaneze
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente:

  • 500g faina

  • 300g apa calduta

  • 20g drojdie uscata

  • 1 lingurita de zahar

  • 1 lingurita de sare

  • 2 linguri ulei de masline, se poate inlocui fara probleme si cu ulei de floarea soarelui

Mod preparare:

 Se dizolva drojdia in putina apa calduta ( cam 50 mL), se adauga si zaharul sa o hranim,o lingurita de faina si se amesteca bine dupa care o lasam la odihnit cam 15 minute.

Adaugam apoi maiaua peste celelalte ingrediente si le framantam pana obtinem un aluat omogen. Se mai poate adauga putina faina sau apa, dupa cum cere aluatul. Astfel, daca este prea lipicios mai presarati faina, daca este prea tare adugati  putina apa.

Puneti aluatul intr-un vas, ungeti-l cu ulei acoperiti-l cu un servet si lasati-l sa creasca la loc caldut cam un sfert de ora. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se imparte  coca in bucati in functie de numarul de portii dorit, se modeleaza in forma de bila.

 

Se intind pe o planseta sau  un tocator dupa care se coc in cuptorul incins la 250°, sau la temperatura maxima a cuptorului pana devin putin maronii.

Comentarii