Pavlova cu fructe

Pavlova cu fructe
Pin It
Print Friendly, PDF & Email
Timp de pregătire: 20 de minutepoza 1
Timp de coacere: 2 ore
Timp de răcire: 1 ora
Grad de dificultate: mediu
Ingrediente pentru bezea:
3 albusuri
150 g de zahăr fin
1 lingură  otet
1 linguriă  amidon
1 praf de sare
Pentru cremă:
450 g  smântână pentru friscă
 zahar vanilat, 2 pliculete
capsuni, visisne,coacaze, zmeura, mure si orice alte fructe va doriti sunt binevenite
Mod de pregătire:
  • Inainte de a va apuca sa mixati ingredientele, incalziti cuptorul la 120 de grade . Ouăle sau albusurile ar trebui să fie la temperatura camerei, daca nu, nu este nici o problema, doar ca in felul acesta  ati obtine rezultatul dorit mult mai rapid. Albusurile se mixează prima dată cu un varf de sare. Când încep să se intareasca adaugati treptat zahărul, mixati bine după fiecare lingură de zahăr adăugat. O sa vedeti ca bezeaua se intareste din ce in ce mai mult si nu va trebui sa insistati mai mult de 10 minute.
  • Spre  final adaugati otetul, apoi amidonul si mixati în continuare cateva minute pana cand bezeua devine tare si lucioasa.
  • Puneti hârtie de copt în tava  si asezati bezeaua în centru, nu conteaza foarte mult forma care o va lua. Puneti tava în cuptor si lasati-o la copt pentru 2 ore la 120° .
  • Nu trebuie sa va fie teama sa deschideti din cand in cand cuptorul sa incercati bezeaua. Aceasta va fi gata cand e tare la exterior si se desprinde usor de pe hârtia de copt. Atunci puteti stinge cuptorul, lasati-o încă 15 minute, apoi  lasati usa cuptorului  întredeschisă sa se raceasca lent.
  • Pentru cremă sau frisca mai exact am mixiat smantana pentru frisca, cand a inceput sa se intareasca, am adaugat zaharul vanilat si am mai amestecat pentru cateva minute.
  • Asezati bezeaua pe un platou, e… si dupa cum vedeti a mea nu a vrut sa ramana tocmai intacta, asa cum mi-as fi dorit pentru poza. Dar nu este nici o problema, ba din contra, am pus frisca din belsug pe deasupra si fructe cat cuprinde.  Acum ramane sa incercati si voi sa imi spuneti ce parere aveti.
Comentarii