- M-am tot gandit, cum sa incep, cu ce sa incep, ce anume sa postez…. sa nu para prea simplu dar nici sa sune prea pompos. O gramada de sugestii interesante am primit de la prieteni, pe care cu siguranta mi-am propus sa le pun aici in aplicare………e si vreti sa vedeti cu ce o sa incep… o sa postez o reteta foarte simpla, usor de facut pe care am preparat-o in seara aceasata in maxim 30 min., asta in timp ce mai desfasuram,o serie de alte activitati, gen teme, jocuri pe calculator cu copiii. E si cum deja incepusem sa obosesc, si se pare ca rezultatul la ceea ce gateam, a trecut examenul sotului meu -care, by the way, dupa cum toti cei care il cunosc stiu, imi este cel mai mare critic …. nimic nu trece de el:))) m-am si decis ca” banala”minunata supa crema va fi prima mea retea pe blog. Si iata rezultatul SUPA CREMA DE LINTE Daca tot a trecut ceva timp de la Craciun si Revelion si am lasat-o mai usor cu sarmalutele, carnaciorii si fripturile senzationale, am zis ca ar fi timpul sa incepem sa „ciugulim” cate putin din minunatiile scoase recent din afumatoare. Am aruncat o privire prin camara si m-am oprit asupra unei pungi vesele de linte rosie si m-am gandit cu ce ar merge…cu niste carnaciori afumati, care imi faceau cu ochiul de pe culme.Ingrediente supa crema de linte:500 g linte rosie
3 carnati afumati (daca tot am ublat in camara…)
4 morcovi mari
2 cepe maricele
4 cartofi mari
1 ardei capia rosu sau un ardei gras rosu
1 bucata de telina de cam 2-3 cm
1 jumatate radacina patrunjel sau pastarnac
3 catei usturoi
2-3 linguri bulion
sare, piper, 1 lingurita de chimen, 2 foi de dafin, cimbru.
Mod preparare:
- Lintea am pus-o la inmuiat cu vreo 2 ore inainte sa fiu sigura ca o sa se fiarba rapid (asta ca tot am auzit fel de fel de povesti, am zis sa fiu mai sigura). Dupa care am pus-o la fiert separat de celelelte ingrdiente in 2 l apa, pt. aproximativ 30 min.
- Separat intr-o cratita am pus la incins 2 linguri de ulei de floarea soarelui, am ametit cateva minute carnatii taiati rondele, dupa care i-am scos pe o farfurie si am adaugat chimenul, foile de dafin, ceapa taiata marunt, iar cam dupa 2 minute adaugam ardeiul si le mai lasam 2-3 minute, amestecati tot timpul, usor sa nu se lipeasca.
- Morcovii, cartofii, pastarnacul, telina se taie cubulete, se pun si ele in cratita, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba cam 20-30 min .
- Cand este fiarta si lintea (isi va schimba frumosa culoare rosie, va deveni un verde spalacit), scurgem apa intr-un vas, acelasi lucru vom face si cu apa de la legume ( o puneti peste cea de la linte), adaugam lintea peste legume si le mixam cu un blender.
- Peste compozitia astfel obtinuta punem bulionul ,si o mai punem pe foc adaugand treptat apa in care s-au fiert legumele si lintea si fiti cu grija sa nu se lipeasca.
- Cand este aproape gata puneti cateii de usturoi zdrobiti, condimentam cu sare, piper si cimbru, dupa gust.
Comentarii