Una dintre ideile de la care am pornit cand am creat acest blog, a fost sa gatesc ceva rapid si gustos intr-un timp cat mai scurt. Astfel, veti vedea cat de simpla este prepararea acestei placinte.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de coacere: 20 minute
Timp savurare: instantaneu
Sfaturi utile:
- Puteti folosi orice fel de branza :dulce, sarata si nici nu trebuieasa va fie teama sa le amestecati.
- Ca si foi de alutat eu le-am dolosit pe cele de mai jos, pe care le gasiti in magazinele Lidl.Imi plac acestea pentru ca sunt mult mai subtiri decat un aluat normal de foietaj.
- La coacere, daca aveti cuptor electric, folositi coacerea ventilata pe sus si e jos, in felul acesta veti obtine si pe fund foaia crocanta.
Ingrediente:
2 pachete foi aluat foietaj
500 g branza sarata rasa pe razatoarea mica sau cea mare
1 cescuta de iaurt
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita gris
3 oua
Modalitate preparare:
- Radeti branza, iar separat intr-un vas bateti 3 oua ca pentru omleta si opriti din acestea 2 linguri intr-o cescuta. Restul turnati-le peste branza, impreuna cu 1 pliculet de zahar vanilat si 1 lingurita de gris.
- Intre timp incingeti cuptrul la 180° si puneti una dintre foile de foietaj in cuptor pentru 5 minute. Inainte de asta intepati foaia cu o fruculita pe tota suprafata de mai multe ori, altfel se va umfla foarte tare. Cam dupa cinci minute, cand a prins putina culoare o puteti scoate si pune peste acesta compozitia de branza si intindeti-o uniform.
- Asezati deasupra cealalata foaie de foietaj, ungeti-o mai intai cu o pensula cu putin ulei, cu ou din cel pastrat, presarati celalalt plic de zahar vanilat deasupra si gata e numai buna de pus in cuptor pentru inca 15 min..
- Trebuie sa recunoasteti ca nu ati facut o palcinta mai rapida decat aceasta. Mai pe scurt, amestecam rapid toata compozitia, o asezam intre 2 foi, ornam putin deasupra si gata placinta.
Comentarii