Tort de lamaie

Tort de lamaie
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente blat:poza 3
10 oua
200 g zahar
250 g faina
70 ml apa
1 lamaie intreaga
coaja de la o lamaie
vanilie
1 plic jumatate praf de copt

Modalitate preparare blat tort:

Fierbeti o lamaie pentru 10 minute, dupa care mixati-o intr-un blender.
Se separa albusurile de galbenusuri, se adauga 50 ml apa rece, se bat spuma si se adauga treptat zaharul pana stau tari.
Se mixeaza galbenusurile cu 20 ml de apa rece si cu vanilia, dupa care se adauga peste albusuri si se amesteca cu cu o lingura de lemn de jus in sus. Incorporati treptat faina, praful de copt stins in zeama de lamie, lamaia din blender, coaja de lamaie.
Dupa care se toarna intr-o forma, se coace aluatul in cuptorul incins la 180ÂșC circa 25-30 min ia la sfarsit lasati-l sa se racesca in cuptor.

Ingrediente crema:
250 g unt
800 ml lapte
10 linguri faina
4 galbenusuri de ou
coaja rasa de la 2 lamai
zeama de la 1 lamaie
150g zahar

Se topeste untul pe foc, se adauga treptat faina si laptele ca la sosul belchamel, pana se obtine o crema mai groasa care sa nu curga. Lasati-o apoi sa se raceasca si adaugati gablenusurile batute, zaharul, coaja de portocala si zeama de lamaie, dupa gust.

Ingrediente sirop:
150 ml apa
coaja rasa de la 1 lamaie
2 linguri de zahar
zeama de la 1 lamaie
1 plic vanilie

Se fierbe apa cu zaharul si coaja de lamaie pt. 2 minute, dupa care se lasa sa se raceasca. La sfarsit adugati zeama de lamaie si vanilia.
Taiati blatul racit in 3 trei straturi, insiropati bine, asterneti un strat de crema, asezati si cea de-a doua bucata de blat si procedati la fel ca la prima, la fel si la a 3 a.
Ornati tortul cu coaja de lamaie si frunze de menta.

Comentarii