Friptura de vita cu sos de rosii si masline

Friptura de vita cu sos de rosii si masline
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Dupa o zi extenuanta  la cumparaturi, dar placuta trebuie sa recunosc  ne-am intors infometati acasa. Cum trebuia sa prepar ceva rapid avand la dispozitie doar o bucata de carne de vita,  mi-am adus aminte, din copilarie, de friptura pe tigaie  ale carei miresme ma aduceau la masa, facandu-ma sa uit pentru putin timp de joaca.

Ingrediente friptura de vita cu sos de rosii si masline:

500 g antricot de vita                                 ???????????????????????????????
1 ceapa rosie
1 rosie
1 ceasca masline
3 catei de usturoi
cimbru, sare, piper, oregano
1 lingurita de zahar

 

 

Mod de  preparare  friptuara  de vita cu sos de rosii cu masline: 

  • Se taie carnea de vita in felii subtiri de aproximativ 1-2 cm. Bateti carnea cu un toporas de carne cu grija sa nu se rupa. Asezonati cu sare, piper si cimbru dupa care o frigeti pe o tigaie grill cu foarte putin ulei.
  • Friptura o puteti mentine calda intr-un vas termorezistent in cuptor la o temperatura in jur de 150° C, pana va fi gata sosul.

Mod prepare sos de rosii cu masline:

???????????????????????????????

 

 

 

 

 

 

  • Ceapa taiata julien/fideluta si cateii de ustoroi zdrobiti, le caliti pentru cateva minute in 3 linguri ulei de masline, aveti grija ca usturoiul sa nu se arda deoarece va da sosului un gust amarui.
  • Separat taiati o rosie mare in cubulete si adaugati-le peste ceapa, in tigaie si mai le lasam cateva minute dupa care adaugam lingurita de zahar si maslinele, oregano, sare si piper dupa gust.

???????????????????????????????

 

Asezati friptura pe farfurie si serviti cu sosul deasupra.
A si era sa uit, se potriveste de minune cu un pahar de vin rosu.

DSC04719

 

Comentarii