Salata de macrou afumat cu maioneza

Salata de macrou afumat cu maioneza
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Acesta salata poate constitui un ingenios aperitv, dar si un mic dejun excelent fiind foarte usor de preparat. Daca treceti peste partea usor neplacuta a alergerii oaselor, maioneza se prepara in cateva minute, o vom amesteca cu pestele si salata este gata.
In felul aceseta,  celor dintre voi care sariti peste masa de dimineata, voi incerca sa va arat cat este de minunat sa ne incepem ziua cu un mic dejun copios. Haideti sa trecem la treaba:

Ingrediente salata de macrou afumat cu maioneza:

2 oua                                                         IM
1 lingurita de mustar
o jumatate de lamaie
200 g ulei de floarea soarelui
2 bucati de macrou afumat

Mod de preparare maioneza:

  • Fierbeti unul dintre oua tare, din momentul in care a inceput sa fiarba mai lasati-l aprovimativ 5-6 min..
  • Intr-un castron puneti oul nefiert, separati  albusul de galbenus , pastrati doar galbenusul peste care adaugati o lingurita de mustar, presarati un praf de sare, galbenusul de la oul fiert si incepeti sa adugati usor uleiul amestecand cu mixerul la o viteza medie. Aveti mare grija sa amestecati decat intr-un singur sens, sa nu puneti prea mult ulei dintr-o data altfel maioneza se va taia. O sa va povestesc in tips/triks cum procedam sa o si reparam, acum sa mergem mai departe, nu de alta dar acum daca faceti pentru prima data maioneza cu siguranta va iesi  minunata. Cand observati ca a inceput sa se intareasca adaugati un pic de zeama de lamaie, inainte de a mai adauga ulei.

Mod de preparare  salata de macrou afumat cu maioneza:

  • Pestele se alege cu grija de oase, se taie in bucati marunte, sau il puteti chair rupe, dupa care amestecati-l usor cu maioneza. Adaugati zeama de lamaie, sare si piper.
  • Un gust excelent puteti obtine si daca adaugati putina ceapa taiata marunt, eu nu adaug intotdeauna. Mie imi place foarte mult servit pe paine prajita, dar eu zic mai bine sa-l incercati.

Pofta buna!!!

Comentarii