Tortellini cu sos de rosii, ciuperci, fasole si telina apio

Tortellini cu sos de rosii, ciuperci, fasole si telina apio
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Pastele, in cazul de fata tortellini, sunt o alegere care odata facuta ne vor scoate intotdeuna din impas atunci cand nu stim ce sa gatim, in plus copii sunt innebuniti dupa ele, cel putin ai mei nu le refuza niciodata.

Timp total de preparare: 40 minutepoza 4
Portii: 4 persoane

Sfaturi si pareri:  

  • Poate v-ati gandit, de ce telina apio,  ei bine, mie mi se pare mult mai aromata si in plus de asta se patrunde mult mai usor decat telina traditionala, pe care o cunoastem cu totii.
  • Cu acest sos puteti gati si alte tipuri de paste sau la fel de bine il puteti folosi ca si garnitura la friptura.
  • Fasolea pentru a fierbe mai usor ebine sa o lasati cu cateva ore inainte la inmuiat.

Ingrediente tortellini cu sos de rosii, ciuperci, fasole si telina apio:

250g tortellini prosciutto
250g fasole rosie fiarta
2 tije telina apioDSC04935_Fotor
1 jumatate ardei capia
1 morcov mare ras
4-5 ciuperci champignon
1 ceapa mare
400 g pasta de rosii/bulion/4 rosii mari taiate cubulte
4-5 linguri de ulei floarea soarelui
2 foi de dafin
cimbru
sare si piper

Mod preparare tortellini cu sos de rosii, ciuperci, fasole si telina apio:

  •  Incingeti intr-o tigaie uleiul, la foc , pentru cateva minute, dupa  care adaugati ceapa taiata marunt si caliti 3 minute sau pana se inmoaie.
  • Puneti in tigaie telina apio si ciupercile taiate marunt, adaugati o ceasca de apa si lasati legumele sa se patrunda , la foc potrivit, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.  Aruncati in tigaie si foile de dafin.
  • Radeti morcovul si adaugati-l in tigaie langa celelalte legume, lasati-le la foc mediu pentru inca 10 minute, mai adaugati o ceasca de apa si nu uitati sa mai amestecati din cand in cand.

foto 7

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Cand legumele sunt aproape gata, adugati fasolea fiarta si ardeiul capia, taiat fasiute lungi, iar dupa cateva minute adaugati sosul de rosii, asezonati cu sare, piper si cimbru, dupa gust.
  • Intre timp fierbeti tortellini circa 10 minute, intr-o oala mai mare cu apa sarata, clocotita , eu intotdeuna ii fierb un pic mai putin decat termenul de fierbere de pe ambalaj, pentru ca nu imi plac foarte moi.
  • Cand tortellini sunt fierti, scurgeti-i bine intr-o sita speciala pentru paste.
  • Serviti tortellini fierbinti alaturi de sosul delicios si un pahar de vin alb.

Poftiti la masa!

poza 4

 

 

Comentarii