Tort cu spuma de capsuni

Tort cu spuma de capsuni
Pin It
Print Friendly, PDF & Email

Pentru  prepararea acestei retete puteti folosi, in principiu orice fel de fruct. Dati frau imaginatiei cum va doriti doriti, eu m-am jucat cu capsuni.

poza 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente spuma de capsuni:

1 kg capsuni/cirese/visine/mure
3 linguri zahar brut
2 linguri amidon
2 plicuri gelatina
250-350g zahar brut
250g mascarpone
400g frisca lichida
fulgi de migdale pentru decor

 

  • Se pun fructele pe foc cu zaharul. Cand se lasa zeama, adaugati amidonul si mai lasati pe foc cam inca 10 minute, dupa care dati deoparte vasul  sa se raceasca si mixati compozitia la blender.
  • Intre timp bateti frisca rece scaoasa de la frigider.
  • Separatpreparati gelatina, astfel: incalziti nu foarte mult, putina apa (200g), in care adaugati gelatina si amestecati usor pana aceasta se topeste.
  • Se amesteca spuma de fructe cu frisca, mascaropne, vanilia si gelatina topita.
  • Compozitia se varsa peste blat intr-o forma detasabila si se lasa la racit in frigider pentru cateva ore, sau chiar peste noapte.
  • Se orneaza cu fulgi de migdale si capsuni.

Poftiti sa va racoriti!

poza 2

 

 

Comentarii